voor een toekomstbestendig Enkhuizer sportbeleid

12 februari 2018 Sportdebat 
19.30 uur zaal open, 20.00 uur Start debat
Aula RSG Enkhuizen 

Weet je al op wie je gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande? Een toekomstbestendig gemeentelijk sportbeleid is belangrijk, ook voor jou! Daarom hebben de sportverenigingen en de RSG in Enkhuizen de handen ineen geslagen om sport en bewegen bij alle politieke partijen op de agenda te krijgen. 

Op maandagavond 12 februari aanstaande kun je ons steunen tijdens het tweede sportdebat in Enkhuizen.

Vanuit de initiatiefgroep Sportaccommodaties (bestaat sinds 2012) is er een vereniging opgericht onder de naam Sport Beweegt!. Deze vertegenwoordigt bijna 2000 sportende leden en 1650 leerlingen van de RSG. De vereniging heeft zich ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendig sport- en beweegbeleid in Enkhuizen op basis van een duidelijke toekomstvisie. Een van de onderdelen is het accommodatiebeleid. Daarom is aandacht voor sport en bewegen van de politiek en de huidige coalitie essentieel. 

Sportdebat
Een belangrijke eerste stap om met de politiek in gesprek te komen is een openbaar sportdebat. Dit organiseert Sport Beweegt op maandag 12 februari in de aula van de RSG. Alle politieke partijen zijn uitgenodigd. Aan de hand van een viertal prikkelende stellingen, onder leiding van de professionele gespreksleider, gaan politici in debat. 

De stellingen voor het debat zijn: 

  1. Enkhuizen mist een sporthart. 
  2. Het doelgroepenbeleid van de Gemeente Enkhuizen heeft bewezen tot meer bewegen van jongeren en senioren te leiden.
  3. Zorgdragen voor voldoende up-to-date sportaccommodaties is een taak van de Gemeente Enkhuizen. 
  4. De Gemeente speelt geen rol binnen de samenwerking tussen sport en bewegen, onderwijs en welzijn als voorwaarde voor een vitale en gezonde Enkhuizer samenleving.

Jouw komst is belangrijk
Sport Beweegt rekent op je steun in de zaal! Laat zien dat sport belangrijk voor je is. Zorg dat je aanwezig bent om het debat aan te gaan met de politieke partijen. Of gewoon om te luisteren. Het gaat ook over jouw sportieve toekomst, of die van je kinderen.

We verwachten een grote opkomst. Vol is vol!! Dus wees op tijd! De zaal gaat open om 19.30 uur. Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Voordeel voor jou: aan het einde van de avond weet je op wie je kunt stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen!

Jij bent er toch ook bij?